"A good meal is like a present, and it can feel goofy, at best, to give yourself a present. On the other hand, there is something life affirming in taking the trouble to feed yourself well, or even decently. Cooking for yourself allows you to be strange or decadent or both. The chances of you liking what you made are high, but if it winds up being disgusting, you can always throw it away and order a pizza; no one will ever know." (Jenni Ferrari-Adler)

Tuesday, February 22, 2011

Recession proof healthy meal in under 20min

Healthy Hearty Meal, because nothing says comfort food like a bowl of beans



This was my twist to the traditional Portuguese Tuna salad, hope you enjoy it.

Garbanzo and Tuna Salad
Serves 2
Prep time: 20min
(cost per serving $2.50)

Ingredients
1 Can of organic garbanzo beans (run it thru tons of water, be sure to remove as much sodium as possible)
1 Can of tuna in Olive oil
1 Tomato, chopped
1/2 onion, chopped
1 hand full of Microgreens
Salt, pepper, Olive oil and balsamic vinegar to taste
fresh thyme (1 spring)
1 Fried egg (sunny side up)

Directions
Run Beans thru running water till water no longer bubbles.
Drain Tuna and take it apart with a fork.
In a large bowl toss beans,  tuna, tomato and onions with oil and vinegar. Add salt and pepper to taste.
Plate the salad, sprinkle with fresh thyme and top it with Sunny side-up.

4 comments:

  1. Gostei tanto de ter notícias tuas!!Obrigada pelos elogios :) Vai arranjando um tempinho para dares as novidades- sentimos falta! Relativamente ao teu post, o que são "garbanzo beans" (em português). Parece um espécie de grão?!? Acho que o ovinho por cima ficou a matar. Beijos grandes.

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  2. Ola minha querida, sim tb tenho saudades.....tenho q ter um pouco mas de disciplina a organizar o tempo :D
    Olha os "garbanzo" ou "chickpeas" e grao de bico, basicamente e a classica receita de salada de grao com bacalahu ou atum mas em vez do ovo cozido voila, um estrelado, so para ser diferente :D. estava deliciosa!

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  3. Esclarecida!Clássica mas com um toque diferente...Vi que a "Natasha" me tinha adicionado no facebook e pensei "não vou aceitar pq não conheço!". Estás muito disfarçada na fotografia! Depois fez-se luz na minha cabeça e vi que eras tu.Lol!!Já está aceite. Deu para ver melhor algumas fotografias das comidas do Natal. A nível mais particular, dá para "ver" que a tua família é muito divertida!

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  4. anything with lamb is a very precious find for me. A new recipe to try for a gastronomic indulgence.with so much thanks for the share.

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